Најпрвин сварете ги копаните, па откако ќе се оладат оделете го месото од коските и искинете го на парчиња.

Сварете го и оризот.

Во тава на оган ставете маслиново масло. Додајте ги сецканиот кромид, сецканиот целер, ренданиот морков и шампињоните исечени на листови.
Откако зеленчукот ќе омекне додајте го месото и кратко пропржете.
На крај додајте го оризот.
Зачинете со мешан сув зачин и црн бибер.

Во тенџере со вода ставете ги цветчињата брокула да се обарат(7-10 минути), па потоа префрлете ги во блендер,
Додајте го лукчето, карито, куркумата, малку маслиново масло и од водата во која се варела брокулата(количината одредете си ја сами зависно од тоа колку густа сакате да ви биде кремата).
Посолете, наросете бибер и се заедно изблендирајте.

Послужете со претходно подготвениот ориз.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани