Нутела чизкејк
Лесен и гарантирано вкусен.
Подготовка
1. Мелената плазма ја мешаме со стопениот путер и ја натапкуваме на дното од калап за чизкејк (15цм). Калапот го ставаме во фрижидер.
2. Маскарпонето го матиме со шеќерот, слатката павлака ја матиме во посебен сад и ја додаваме кај маскарпонето. Филот го делиме на два дела. Во едниот дел ја додаваме нутелата (претходно загреана за да се измеша поубаво). Филот со нутела го додаваме во калапот и израмнуваме убаво. Потоа го додаваме остатокот од филот и израмнуваме.
3. За преливот, го растопуваме чоколадото со слатката павлака, оставаме да се излади на собна температура и го додаваме во калапот врз филот. Треба да отстои во фрижидер преку ноќ пред послужување.
Се декорира по желба. На здравје!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
преубаво!