6
авг
2014
Мексиканска пченка
1. Пченката се вари, а откако ќе биде сварена се префрла на скара малку да се потпечи (некоја минута) но и не мора.
2. Растопениот путер се меша со мајонезот, и со смесата се премачкуваат кочаните пченка.
3. Се наросува рендано сирење. Во недостиг на оригиналното мексиканско сирење јас ставив рендано биено сирење, а може да искористите и пармезан.
Исто во оригиналниот рецепт се става и чили.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Пробајте, сигурна сум дека ќе ви се допадне и вас, и што посолено тоа повкусно.
Vakvo nesto probav koga bev Bugarija. No, kocanot ne cel, ami zrnata izvadeni i vaka mesano vo hartiena caska. Mnogu mi se dopadna. Jas samo ova na slika go napraviv so cel kocan, zaradi fotografijata i dojavata, inaku kako namesto 1:1 da stavam majonez i puter, jas 2:1 vo korist na majonezot, nenmamerno, ama mi se dopadna :) mozam da kazam deka ne e bas prakticno za jadenje so cel kocan :) Kako i da e, mnogu ti blagodaram za receptot. Ke si go pravam mnogu pati sezonava koga ke imam vareni kocani, samo predhodno ke gi vadam zrnata :))))