Многу вкусни, брзи буречиња.
Внимавајте на кајмакот, јас ставав по едно мало лажиче на една кора, за да не бидат многу мрсни.

Прво на загреано масло се пропржува кромидот, па се додава месото.
Пред крај се зачинува со зачин, бибер.
Сега се спрема кашичката за премачкување.
Во касерола се ставаат состојките, водата, маслото, квасецот, сол, шеќер, брашното и убаво се промешува.
Се остава 15 минути да одстои.
Се зема една кора се премачкува со кашичката со четка, се става од меленото месо, па од кајмакот, се завиткува во ролатче, па во полжавче.
Така се постапува со целиот материјал.
Со остатокот од кашичката, се премачкуваат и одозгора.
Се оставаат 10 минути, па се печат околу 30 минути на 200 степени.
се сервираат со јогурт.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани