7
окт
2012
Макало од модри патлиџани и коријандер
Модрите патлиџани испечени на скара или на грил тава се ставаат во ќеса и се оставаат да се оладат околу 30 минути. Се лупат и се оставаат да се исцедат малку од течноста. Се пасираат со вилушка. Се посолуваат се додава пасираното лукче, сосот од домати, павлаката, коријанерот и се убаво се меша. Кога ќе се добие хомогена смеса се сервира и се служи како прилог, макало со крекери или тортила чипс.
Добар апетит!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Ti kakov korijander stavi? Ako e svez, toa nemam, da go menuvam so magdonos... A ako e vo prav, toj ko na biber vleci, imam, ama da ne e mnogu 1 lazice?