1. Јајцата се матат пенасто со шеќерот
2. Се додава маслото за јадење, па јогуртот и се исклучува миксерот
3. Потоа се додаваат сите останати состојки, освен какаото и циметот
4. Се одвојува од смесата 1/5 и во неа се додава какаото и циметот
5. Во калап за куглоф, премачкан со маргарин и малку брашно се истура половина од белата смеса
6. Врз белата смеса се истура кафената смеса со цимет само во средината на калапот
7. Најозгора пак се става остатокот од белата смеса
8. Се пече во загреана рерна на 180 С околу 30-40 минути
9. Се превртува куглофот од калапот во чинија
10. Се декорира со шеќер во прав и чоколаден прелив
  Пријатен апетит !

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани