22
јул
2020
Куглоф гибаница
Корите како што се заролани ги сечиме на 1 прст дебелина. Ги растресуваме убаво да се потсушат додека го спремаме останатиот дел.
Во длабок сад за месење се разматуваат јајцата. Им се додава пецивото, маслото и водата. Се убаво се соединува и се додаваат и останатите работи со мешање.
Ако користите изварка и не е доволно солена додадете малку сол, а ако користите сирење издробете го претходно. Секако, можи и да ги комбинирате. Јас овој пат се решив само со изварка.
Исечканите кори се истураат во садот за месење и се меша да се соедини.
Во намастен и набрашнет калап за куглоф се истура смесата и се печи 40на минути на 170С.
Послужете со чаша јогурт или кисело млеко.
Лиценца: Сите права се задржани
а за брановата... нам јас дека сме си јас и ти тука некаде, на иста :*