Крешенти - хит рецепт
1. Се мешаат маста, шеќерот, ванилата, јајцето, жолчките, рендната кора од лимонот и се додва брашното и румот.
2. Се замесува тестото и се става во фрижидер барем на 1 час.
3. Од тестото се прват топчиња во големина на цреша.
4. Секое топче се става во малку разматените со вилушка белки, па се валкат во мелениот бадем.
5.Се редат на плех обложен со пек-папир на 180 степени околу 20 минути.
6. Се топи на пареа чоколадата со маргаринот или маслацот со спојуват топчињата.
Толку, ви останува да уживате.
Овој рецепт е на моја пријателка Зоило која го постави на коолинариката и беше хит за 2011 година. Сакав да го споделам рецептот со вас токму поради тоа што е навистина предобар, преубави слатки.
Овие крешенти колку повеке стојат толку се поубави.
Јас ги спојував со нутела. Ги правев и со маргарин и со маст... и да ви кажам, со маста се мнооогу поубави.
Лиценца: Сите права се задржани
а и фотографиите ти се многу убави :)
ќе си поќутам сега, да не го сквернавам ремек делово (заќутува и се слушаат штурци) :) :) :) :)
се што ми остана е морално да ве поддржувам вас да готвите :) :) :) :)
Ja ova doduse si se tesam posto kako sum trgnala .... ke treba da prosiruvame vratata :)))
Ne biduvase od telefon...a i da napravam pauza 10 minuti hahha
Prvo edno goooooleemoooo bravo za malata Teofanija
Pa krusata pod krusa paga.
Bravo maleckaa, cekoris po stapkite na mama
Te guskam silno i te baknuvam
Воедно, сакам да ви посакам на сите да имате Среќна Нова 2022 пред се со здравје и многу радости! Па беликм оваа ќе ни дај прилика да се збериме и дружиме повторно :*