23
јул
2012
Комисброт
Се матат белките добро. Постепено се додава шеќерот и на крај маслото. Брашното, искршените кикирики и сецканото чоколадо се додаваат на крај и се мешаат со лажица.
Плехчето треба да биде долгнавесто и тесно, се намрснува и се посипува со брашно. Се истура смесата и се пече на 180 С околу 30 минути
Добар апетит
П.С
Со жолчките следниот пат рецепта
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Klaresta, kolku da znaes... prava stetocina si po doma, se frlaat li belki, eve da ti kazam... zamrzni gi, soberi vo najlonce malo ili sad nekoj, zamrzni... koga ke ti trebaat na sobna temperatura odmrzni gi i raboti sto si namislila.... lele, lele...frlala belka, za kotek si...
Натали, јас немам нормален шпорет за пуслици, инаку ми текна на рецептот на Лудо. Ама луд е како мене и тој грее како ненормален и затоа не ни се осмелив на него такви експерименти :) Денес се вратив по еден кој си го одбрав пред една недела и како што си знаам да си бидам малер, го немаше веќе го купиле. Им реков да нарачаат што поскоро дур не сум ги „смачкала“ паричките, оти ме чешаат во џебот не можам долго да ги чувам :)))
Receptot e super isproban mnogu pati.
Za belkite i jas ne sum znaela deka se mrznat...Thank you teta Lile..