
Колач со кисела вода
Загрејте ја рерната на 175 ° Ц.
1.Тесен долг плех за леб (големина 30 цм,) намачкајте со путер и посипете со презла.
2.Јајцата, шеќерот, и малку сол се матат со миксер околу 8 минути.
3,Сувите состојки се соединуваат. лешниците, брашното, прашокот за пециво и двата вида какао, измешајте ги и постепено додајте ги во масата со изматените јајца.
4,На крајот прво постепено додавајте масло, кога ќе се измати додадете минерална вода.
5,Сè лесно измешајте со миксер.
Масата ќе биде течна и потенка, па мора да биде.
Истурете ја смесата во плех, печете 10 мин на 180с,а потоа намалете ја рерната на 150 ° Цпечете околу 1 час додека да порумени
6,Веднаш превртете ја тортата на жица и оставете да се излади 20 минути.
Чоколадото растопете го на пареа , додадете го стопениот путер, сè убаво измешајте и премачкајте го со глазурата колачот.
На суво тавче потпечете ги сечканите лешници и по 10 минути посипете ја со глазурата, а нанесете ја на колачот.
7,Изладете ја тортата, исечете ја на парчиња и послужете
Лиценца: Сите права се задржани
Do kolku go procita komentarov
Се постави носечката слика на рецептов....по скоро 2 години
Притисокот ми се качува од ќисела вода:Зошто е потребна за овој рецепт
Нескфик,краш експрес...кои се тие Американски зборови?те молам користи состојки кои ги има во МАКЕДОНИЈА.
Мал поздрав,Ѓурѓица
No,se koristi vo receotot za pogolema vozdusnost na kolacot.
Zatoa tie koi se ljubiteli na kiselata voda,so
zadovolstvo go podgotvuvaat,a receotov e
procitan 217619 pati...znaci lugeto go obozavaat
Poz
Nitu eden termin vo tekstot ne e Amerikanski....
Kade vie citate,ne znam