Еден од моите поомилени лебови кој ретко го правам оти кај нас скоро никогаш нема толкава количина на кисело млеко.
Сода бикарбоната се остава во киселото млеко за да се активира. Кислелото млеко се става во пекачот, се додава сол, мед и ким и на крај се ставаат и брашната. Се избира програма за интегрален леб. Кога пекачот ќе заврши, извадете го лебот, замотајте го во влажна крпа, а потоа во транспаретна фолија. Го имам правено и ржано, со грахам, со хељдино и само со пченично интегрално. Секогаш е истиот сооднос со белото брашно.
Ќе уживате, лебот е прекрасен!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови