Се матат белките, постепено се додава шеќерот се мати додека смесата не се згусти се додава оцетот, оревите и брашното. Се пече во голем плек од електричен шпорет обложен со хартија за печење.

Подготовка на крем 1
Се матат жолчките со миксер, па се стават во тенџере на пареа и се меша да се згусти смесата околу 15 мин, потоа се додава чоколадата се остава да се олади смесата и потоа се спојува со 1 маргарин претходно изматен со шеќер во прав.

Подготовка на крем2.
Се матат жолчките со шеќерот се става во тенџере на пара да се згусти кремот, па се остава да се олади. Од млекото и пудингот се вари густ крем и тоа се остава да се олади. Кога е се оладено се спојуват и двете смеси со маргарин претходно изматен со шеќер во прав.

Подготовка на крем 3
Се мати хоплата и од хоплата се додава по 4 лажици и во двата крема
Редослед на редење.Кора,крема1,крема2, крема3 кора и тн...

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови