Егзотик торта
Се матат белките, постепено се додава шеќерот се мати додека смесата не се згусти се додава оцетот, оревите и брашното. Се пече во голем плек од електричен шпорет обложен со хартија за печење.
Подготовка на крем 1
Се матат жолчките со миксер, па се стават во тенџере на пареа и се меша да се згусти смесата околу 15 мин, потоа се додава чоколадата се остава да се олади смесата и потоа се спојува со 1 маргарин претходно изматен со шеќер во прав.
Подготовка на крем2.
Се матат жолчките со шеќерот се става во тенџере на пара да се згусти кремот, па се остава да се олади. Од млекото и пудингот се вари густ крем и тоа се остава да се олади. Кога е се оладено се спојуват и двете смеси со маргарин претходно изматен со шеќер во прав.
Подготовка на крем 3
Се мати хоплата и од хоплата се додава по 4 лажици и во двата крема
Редослед на редење.Кора,крема1,крема2, крема3 кора и тн...
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
и да не чуе случајно, гласно ќе ти шепнам :) - тортава е бомбонче мх мх мх ;)
- ааа, тоа СКАПО Е :) :) :) :)
ми идеше да земам табла јајца да ја џитнам на земја и да ја газам од инает :) :) :) :)
скао било порано, кога немало, во денешно време така да искоментираш....само временска машина да ги рашутира од денешницава :) :) :) :)
Лудо не временска машина,некој топ да ги ставиш и на Марс :)
Свекрва ми го гаси телевизорот ако спомнат 10 јајца,за повеќе да не зборам,а пред некој ден коментираше за еден рецепт што беше со 1250 гр.шеќер....бухуххахаа ....тоа пари ли се бе 50 денари или 60 за јајца
Јас како би ја сплескала тортава ич око не ми трепнува за вакви убавини