Зошто да купуваме орео кекси по висока цена, кога се толку едноставни за спремање, а при тоа домашните се многу вкусни и без никакви адитиви.
Можете да ги користите самостојно или пак во торти, во комбинација со сладолед........

Прво се спрема тестото.
Во вангличка се ставаат путерот исечен на мали коцки, шеќерот, ванилата, солта и жолчката.
Со миксер се соединуваат сите состојки.
Потоа постепено се додаваат брашното и просеаното какао.
Се замесува тесто кое не лепи на рацете.
Се покрива тестото со најлонска фолија и се остава во фрижидер 30 минути.
Потоа се сучи кора, се вадат округли форми, до колку имате печат за колачи, слободно декорирајте ги.
Се редат во плех и се печат по 10 минути.
Нека се изладат убаво.
Путерот се сече на ливчиња, се додава ванилата и шеќерот во прав.
Се мати со миксер убаво околу 5-6 минути.
На половина од испечените орео кекси се става од кремот за спојување, а врз нив останатите половинки орео кекси.
Сервирајте и уживајте.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани