28
јан
2022
Домашен чоко крем
Подготовка:
1. Ставете го кокосовото млеко да се загрее. Не го загревајте премногу, може да ви го изгори чоколадото.
2. Чоколадото искршете го на поситни парчиња и прелијте го со млекото. Не го мешајте одма, оставете го неколку минути, па промешајте додека целосно се растопи.
3. Ставете го во фрижидер да се олади и здрви.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Да бидам искрено кога прочитав домашен чоко крем одма помислив дека е со лешници, нешто така, от одамна кога бев мала мајками правеше некој таков, баш ова ќе ми биде мотив да го побарам во нејзините рецепти кога ќе ја посетам