22
сеп
2014
Колумбиски бомбици - Buñuelos
Познат колумбиски рецепт на крофни овој пат во солена варијанта.
1. Во сад со вилушка испасирајте го сирењето на ситно.
2. Додајте ги брашното и магданосот и претходно матените јајца и мешајте додека не добите сврста хомогена смеса.
3. Ако не е солидна смесата додајте уште малку брашно и формирајте бомбички.
4. Во добро загреано масло пржете ги крофните а откако ќе бидат готови ставете ги на хартија за да ја упие непотребната мрснотија.
Јас ви препорачувам додека ги формирате бомбичките раците да си ги напастите со масло бидејки смесата е доста леплива.
Послужете ги со омилениот сос.
На здравје!
Лиценца: Сите права се задржани