21
апр
2013
Штрудла со џем и чоколада
Се мешаат брашното, квасецот, шеќерот, еден прстофат сол. Кон сувите состојки се додава млакото млеко и јајцето. Се замесува тесто на кое му се додава и маргаринот.
Тестото убаво се меси додека стане мазно и се остава да одмори, да стаса.
Од како ќе стаса се дели на два дела. Се сукаат правоаголни кори кои се мачкаат со филот
чоколадата се топи во џемот и се додава цимет по желба.
Се завиткуваат два ролати кои се оставаат 20 минути да стасаат. Се премачкуваат со јајце и се ставаат околу 25 минути на 180степени.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Кога ми се рашлака, па кога се растече тоа афионот....
Јас велам стави го рецептот ако е точен и испробан. Јас сигурно налетав на еден рецепт кој што не е точно направен и само си ги потрошив состојките....