Превкусен, здрав десерт. Вистинско уживање за непце

1. Основа- Урмите ги ставаме во жешка вода да стојан 20 тина минути. Во блендер ги ставаме овесните снегулки, ги блендираме. Ги додаваме кикириките, какаото и исцедените урми. Блендираме. Во смесата додаваме помалку од водата во која стоеја урмите и блендираме. Ќе ја проверите смесата, не треба да биде сува, да може да се обликува ( јас ставив околу 5-6 лажици вода ). Смесата ја ставаме во кружен силиконски калап со дијаметар 20 цм, може и во правоаголен .

2. Карамел- во длабок сад ги ставаме путерот од кикиритки, кокосовиот крем и медот. Мешаме со метална жица да се соединат состојките. Карамелот го ставаме врз основата. Оставаме во фрижидер.

3. Чоколаден фил- Во длабок сад над пареа го топиме чоколадото заедно со кокосовото масло. Чоколадниот фил го ставаме врз карамелот. Оставаме во фрижидер да се зацврсти.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани