На плехче со големина 20 на 20 цм ставете хартија за печење со издигнати рабови.
Во едно мало тенџерче на сосема тивок оган или на пареа растопете ги засладеното кондензирано млеко, чоколадото, Нутелата, путерот, солта и ванилата. Мешајте додека сите состојки не се растопат и сосема не се соединат.
Тргнете од оган и додајте ги сецканите лешници и сувите вишни. Добро измешајте и истурете ја содржината во плехчето.
Израмнете ја површината и оставете добро да се олади во фрижидер, 3 - 4 часа.
Исечете на коцки по ваша желба. Јас го исеков на 64 мали коцки.
Чувајте ги во фрижидер во добро затворена кутија.
Ако сакате, одозгора наросете уште малку крупна морска сол. Тоа ќе го потенцира вкусот на чоколадото.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови