Чоколаден фаџ со суви вишни
На плехче со големина 20 на 20 цм ставете хартија за печење со издигнати рабови.
Во едно мало тенџерче на сосема тивок оган или на пареа растопете ги засладеното кондензирано млеко, чоколадото, Нутелата, путерот, солта и ванилата. Мешајте додека сите состојки не се растопат и сосема не се соединат.
Тргнете од оган и додајте ги сецканите лешници и сувите вишни. Добро измешајте и истурете ја содржината во плехчето.
Израмнете ја површината и оставете добро да се олади во фрижидер, 3 - 4 часа.
Исечете на коцки по ваша желба. Јас го исеков на 64 мали коцки.
Чувајте ги во фрижидер во добро затворена кутија.
Ако сакате, одозгора наросете уште малку крупна морска сол. Тоа ќе го потенцира вкусот на чоколадото.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
I jas mislam deka sosema slobodno moze i so brusnici, zosto ne bi mozelo, a Lile malku so vadenje koski ke se zanimava :)
E so domasno praveno mleko nikogas ne sum probala, nitu takvo sum pravela, ne znam kako ke ispadni...
П.С.: Како ќе напишиш членувана множина од фаџ :)
Ama i tvoeto "fadzite" tamam e :)))
Fala ti mnogu :))) Sekogas me raspolozuvias so komentarite !!! A be, dinamika imaat, ne e igracka !