Вкусни, однадвор крцкави, внатре меки, ароматични фритули.

Прво во ванглика се ставаат жолчките со шеќерот и се мати со миксер, смесата да побели.
Потоа се додавата растопениот маргарин, ванилата, румот и пак сето се соединува со маталките.
Се додаваат ренданото јаболко, сувото грозје, пецивото, брашното и на крај снег од 3 белки.
Лесно со дрвена лажица се промешува цела смеса.
Нека одстои 5-10 минути, односно додека не се затопли маслото за пржење.
Се пржат на среден оган, се зема од смесата со намастено лажиче и се спуштаат во врелото масло, па се редат на хартиени салфети.
Се посипуваат со шеќер во прав и цимет.
Уживајте.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани