Многу често приготвувана кај нас дома.
Вкусна и богата супа.
До колку коската е гола, без месо, тогаш купете и 300 гр телешки мускул и варете го заедно со коската.

Најпрво коската се налива со ладна вода и нека одстои 1-2 часа во неа.
потоа таа а вода се фрла.
Сега во тенџерето каде ќе се вари коската се ставаат коренестите зеленчуци, морков, целер, пашканат, ловор, бибер, сол, листовите целер, магдонос и кромидот.
Нека врие на тивко 2 часа, при тоа отпенувајте ја по потреба. Кога месото е сварено се процедува само течноста во друго тенџере.
Потоа се чисти коската од месото, се сецкаат морковот, пашканатот и целерот.
Или може и да се испасираат.
Сега се става во водата сецканиот компир, се зачинува по вкус, се става фидето и врие уште 5-10 минути.
Пред самиот крај се додавата цветовите брокула.
Се зачинува со лимон и мелен пипер.
Уживајте

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани