
26
јул
2013
Густ сок од вишни
Вишните ги миеме добро и ги гмечиме со раце.
 Пасираме добро втријувајќи ги вишните на цедалката
 Откако ја завршивме оваа постапка додаваме лимонтуси и вода и оставаме да стои 24 часа.
 Потоа сокот го прецедуваме и мериме колку течност има.
 Колку течност ќе ни испадне толку шеќер ставаме.
 Го промешуваме добро и ги полниме шишињата.
 Добро ги запечатуваме.
 Сокот е густ.
 Јас ги вријам шишињата затворени, запечатени, околу 30 минути.
 Рецептот е стар многу одамна и мајка ми не го вриеше воопшто.
 Значи може да не се вријат шишињата туку само да се запечатат.
 На здравје
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови





















