2
апр
2012
Свинско месо со кромид и печурки
Месото го сецкаме на ситни коцки и го подваруваме малку, па потоа го пржиме додека не порумени убаво. Исто така и кромидот го сецкаме и него со ставаме да се подвари на оган, а потоа му ги додаваме печурките, малку пропржуваме и ги додаваме во тенџерето со месото, ги мешаме и уште некоја минутка пржиме заедно .
Откако ќе го ставиме во чинија од горе наросуваме пипер буковска ...
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
или се приметува дека не сум сама во главата и има други во неа? :) :) :) :)
Luda glava edna nizaedna
кога ќе доаѓам накај роднините во битола, ќе ти пратам абер на ФБ ;)
па нека ме види и мене недотераната широк сокак, а да беше жива баба ми битолчанката ќе си кубеше коса што така шетам :) :) :) :)
мики, се договоривме. дај адреса и кажи која соба е моја или барем резервирај ми го горниот кревет од креветите на спрат :) :) :) :)