Потурен кекс со млеко
Одамна ја немав отворена старата тетратка со рецепти на мајка ми и ете денес дојде денот и веднаш налетав на овај рецепт само што направив измена (во тетратката немаше шлаг крем одозгора).
Најпрво изматете ги јајцата заедно со шеќерот и додадете го топлото млеко и маслото. Кога убаво ќе се избијат додадете ги брашното, презлата и мелениот двопе заедно со пецивото. Потоа ставете го и кокосовото брашно и смесата ставете ја во намрсено тавче да се печи на 190 степени околу 20 мин. Кога ќе се испечи натурете ја со млакото млеко зовриено заедно со шеќерот. Значи и паниспањата млака и млекото млако. Кога убаво ќе се излади и ќе се впие шербетот изматете ги шлаговите и украсете. На здравје!!!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови