Смесата за пандишпанот јајцата водата и пецивото се мешаат убаво и се става во подмачкано плехче бр 24. Смесата се пече на 200 степени и потоа се остава да се излади.
Врз изладената кора се премачкува со бел крем и се реди еден ред бисквити потопени во млеко. Шлаг кремот се мати со водата убаво и пола од шлагот се истура врз бисквитите. Врз шлагот се реди уште еден ред од бисквитите и потоа се премачкува со црн крем.
Се завршува со шлаг и се посипува со трошки. Се става во фрижидер 1 час да омекнат бисквитите. Оваа торта е премногу лесна за јадење.
Јас во првиот дел од шлагот си ставив малку и какако, но тоа е по желба.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови