Испечати

Пердув Торта

Пердув Торта

Состојки

  • За кора
  • 7 супени лажици готов прашок за торта
  • 2 јајца
  • 1/2 пакетче пециво
  • 50 мл вода
  • За фил
  • 15 супени лажици шлаг крем
  • 120мл вода
  • 3 супени лажици бел еурокрем
  • 3 супени лажици црн еурокрем
  • 200 гр бисквити
  • 70 мл млеко за потопување на бисквитите

Подготовка

Смесата за пандишпанот јајцата водата и пецивото се мешаат убаво и се става во подмачкано плехче бр 24. Смесата се пече на 200 степени и потоа се остава да се излади.
Врз изладената кора се премачкува со бел крем и се реди еден ред бисквити потопени во млеко. Шлаг кремот се мати со водата убаво и пола од шлагот се истура врз бисквитите. Врз шлагот се реди уште еден ред од бисквитите и потоа се премачкува со црн крем.
Се завршува со шлаг и се посипува со трошки. Се става во фрижидер 1 час да омекнат бисквитите. Оваа торта е премногу лесна за јадење.
Јас во првиот дел од шлагот си ставив малку и какако, но тоа е по желба.