Партал торта
Млекото и хоплата се варат на оган. Од него предходно земаме околу 6-7 лажици за растворање на пудинг парвот и 2 лаж. шеќер. Останатиот шеќер во ставаме во млекото што се вари. Вариме пудинг. На готовиот пудинг ја додаваме чоколадата и маргаринот искршени на коцки. Лешниците малку ги потпекуваме и пола ги мелиме, а пола ги сецкаме. И нив ги додаваме на смесата.
Во подлабок сад го ставаме паднишпанот искршен на парчиња и го преливаме со подготвениот фил. Убаво измешуваме и на подлога за торта или рамна поголема чинија ја обликуваме тортата. Откако ќе одстои во фрижидер, се премачкува со шлаг пената, приготвена спрема упатството и се декорира по желба.
*Јас користев готов кршен паднишпан, го има во маркетите да се купи. Но, можите исто така вие сами да си приготвите од основните состојки за паднишпан.
Добар апетит!
Лиценца: Сите права се задржани
само тебе може ваков експеримент да ти текне :)