16
јан
2013
Обланди со фил од таан алва и бисквити
Млекото со шеќерот се става да се загрее, се става и маргаринот да се стопи со повремено мешање. Кога маргаринот ќе се стопи се трга тенџерето од оган и се става алвата на коцки и чоколадата(изрендана или на коцки), се вари додека згусти(малку) на тивок оган со постојано мешање(да не загори). Се трга од оган се ставаат бисквитите и се меша доека се изедначи.
Се филуваат обландите.Се остава во фрижидер да се стегне и се сече на коцки.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Драга beti1
Рецептот е многу убав, но мораме да те пофалиме за фотографијата. Оваа фотографија нека биде пример за во иднина. Аголот на фотографирање, светлината, поставеноста на приготвениот рецепт, се' е како што треба. Се надеваме дека вака ќе биде и со селдните рецепти :)