Верувам дека повеќето од вас или го имаат запишано овој рецепт за колачот или го имаат пробано на друго место. Во мојата стара тетратка со рецепти постои барем триесетина години, а го препишав од мајка ми која го правела уште од поодамна, ама наместо фанта, ставал оранж, јупи или пак цеден сок од портокали, значи изборот за сокот е ваш.
1. За кексот, измиксајте ги сите состојки и испечете го во правоаголна тава, не многу голема. Оставете го да се олади.
2. За желето, сварете го, претходно пудинзите растворете ги во малку сок, па така врело потурете го над кексот.
3. Кремот направете го така што пудингот и брашното ќе ги измешате во малку млеко, па турете ги во преостанатото млеко кое врие заедно со шеќерот и ванилата. Кога ќе се олади, промешајте го кремот со измиксаниот маргарин.
На крајот прелијте го колачот со преливот.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови