1. Месото се става да се свари заедно со целиот останат зеленчук (освен главицата кромид ) и со зачините (без црвениот пипер)
2. Откако ќе се свари месото, се подготвува чорбата
3. Најпрво се запржува кромидот ситно исечкан и во него се додаваат компирите, лупени и исечени на поголеми парчиња
4. Се додава и месото исцедено од водата во кое се вареше претходно
5. Се пропржува ова и во него се додава испасиран целиот сварен зеленчук (во Делимано чоперот)
6. Се додаваат зачините, испасираниот домат, исечканиот магдонос и се залева со вода и се остава чорбата да се вари на тивок оган околу 30-тина минути
...Јас не и додавам на оваа чорба запршка на крајот бидејќи е доволно густа од зеленчукот, а и од самиот компир.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани