Брзо се прават, вкусни се и декоративни. По структура се меки колачиња, нешто слично како ресаните. Пробајте ги

1. Во длабок сад ги ставаме јајцата, прстофат сол, шеќерот и ванилата. Матиме со рачна маталка.
2. Го додаваме млекото, медот и растопениот путер. Пак матиме со рачна маталка да се соединат состојките.
3. На крај го додаваме пецивото и брашното (просеани). Сега смесата ја миксираме до добивање на хомогена леплива смеса.
4. Смесата ја ставаме во готварски шприц, и врз хартија за печење ги исцртуваме колачињата во форма на срце (може и округли)
5. Врз секое колаче ставете по неколку парчиња јаболко (тенко исечени) и суво грозје.
6. Печеме во загреана рерна на 180 степени - околу 15 минути.
7. Изладени ги посипуваме со прав шеќер.

Совет - доколку сакате можете уште топли да ги премачкате со мармалад од кајсии (стопен) па да ги наросите со кокос.
На здравје!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани