На машина за месо се мелат кајсиите и се соединуваат со 200 гр шеќер во прав.
Убаво се изработува со рака и таа смеса се нанесува на лист обланда, убаво се плеска со рацете, а потоа може и со сукало за да биде рамномерно.
Одозгора се става слој фил.
На оган се ставаат 250 гр маргарин, 350 гр шеќер и малку вода колку да зоврие. Се додаваат мелените ореви и бисквити. Се лади малку филот и додека е млак убаво се нанесува врз кајсиите. Се остава да се излади.
Одозгора се нанесува чоколадната глазура.
По желба врз чоколадната глазура може да се стави и портокалов фондан.

Ова е смеса за 2 обланди, одлучете вие за висина на штанглите, не е грешка и да се работи на еден лист обланда.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани