17
сеп
2015
Домашен бурек со месо
Кромидот ситно го сецкаме и го пржиме на масло. Откако ќе омекне го додаваме меленото месо, го пржиме, додаваме сол и црн пипер. Маслото го мешаме со водата и посолуваме.
Во намрсено тавче број 26 редиме 2 кори така што краевите да излегуваат од тавчето со нив на крај ќе го затвориме бурекот. Редиме 3 згужвани кори попрскуваме, ставаме 1/3 од месото потоа повторно уште 3 згужвани кори, порскуваме, месо и така додека не се потрошат корите. На последните 3 кори не се става месо. Се затвора со краевите од првите 2 кори, се премачкува со маслото и водата и се става да се печи во загреана рерна на 180 степени околу 20мин.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
http://moirecepti.mk/post/%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%BA-%D0%BE%D0%B4-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%BE-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%9C