Се матат 8 белки со 8 лажици шеќер, се додаваат 3 лажици брашно, лешникот, смоквите, кората од портокал и сецканото чоколадо
Се меша смесата и се истура во правоаголен плех врз мрсна хартија и се печи.

Во тенџере на оган се ставаат млекото, густин, шеќер и жолчки и се меша до згуснување
Се лади и му се додаваат изматениот путер и 100 гр растопено чокаладо.
Со вака добиениот крем се филува испечената кора.
На страна се топи 100 гр чоколадо, се трга од огнот и додека е млако се додаваат 100 гр шеќер во прав, една жолчка и 100 гр маргарин.
Убаво се промешува и на крај се додава снег од една белка.
Сето ова убаво се соединува и се покриваат коцките.
Колачот се сечи на коцки и се декорира со парче портокал.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани