Ставете ја водата и шеќерот да зовријат. Тргнете го тенџерето од оган и додадете ја ракијата. Откако ќе олади додадете го и екстрактот, чиј вкус го сакате. Убаво промешајте и соберете го ликерот во шише. Толку брзо и веќе имате за кратко време готов ликер.
Овде, на сликата се со 5 различни екстракти-крушка, кој си го нарекуваме крушковец, ментол, јагода, портокал и боровинка (боровница). Значи, изборот на вкус зависи од вас, но фаворитна комбинација е ментол, а второ рангирана е крушка. Накратко, оној кој до сега не правел вакво нешто, а прв пат сака да опроба му сугерирам да избери ментол вкус.
На здравје!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани