Подготовка:

1. Во длабок сад се ставаат сосјтојките за тестото заедно со квасецот и се замесува глатко тесто. Се остава да се одмори (да стаса) на топло.
2. Се премесува тестото и се дели на 3 дела. Секој дел се сучи во тенка кора која се премачкува со маст и се сечи од краевите кон средина. Се става филот со сирење и јајце и се преклопува. така се прави и со другите 3 кори.
3. Целото тесто се става во намрсена тепсија бр30 и се плеска со рацете да се издолжи до краевите. Се сечи и се остава пак да стаса на топло.
4. Се печи во загреана рерна на 200С-30мин потоа се намалува на 180 -15мин. Кога е готово се попрскува со студена вода се покрива и се ужива во јадењето со јогурт, кисело млеко .

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани