
15
јул
2013
Бела тарана
Ова е едноставен рецепт кој го спремам за појадок.
 Имам повеќе рецепти за тарана, некој потпечена, некој заруменета, но овој е едноставен.
 Во сад на оган ги ставаме водата маслото и солта да зовријат.
 Потоа ја додаваме тараната и промешуваме да не се залепи за дното.
 Оставаме да се свари тараната.
 Кога е варена и кога и водичката е испарена ја тргаме на страна од оганот и додаваме две суви рибанчиња леб ситно исецкани на залачиња.
 Промешуваме.
 Се служи топличко, со сиренце, кисело млекце или јогуртче.
 На здравје со лесниов оброк
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови



















