Ајс кафе торта 700 јубилеен рецепт
1. Вклучете ја рерната на 140 степени. Одделете ги белките од жолчките во два сада Матете ги белките во цврст шам, па додадете оцет и шеќери соединете добро со миксер.
2. Свртете ја големата тава (онаа што доаѓа со рерната 34 х 34 см) наопаку и покријте ја со хартија за печење. Нацртајте 3 кругови со дијаметар од 20 см. Пополнете ги круговите со шприц со изматени белки. Исушете ја кората околу еден час на 140 степени. Ги исушив точно 1 ч. Однадвор, тие станаа жолти и беа суви и не се исушија целосно однатре.
3. Извадете ја кора од рерната, оставете да се излади на собна температура. Ставете ги жолчките, мед и ванилин шеќер и изматете со миксер. Истурете 50 мл течна слатка павлака промешајте со жица за да ја изедначите смесата рамномерно. Ставете на тивок оган и мешајте постојано со жица за да се загрее додека смесата да се згусне како пудинг. Тоа трае околу 10 минути. На крајот на готвењето на кремот, додека е сè уште на оган, додадете веднаш кафе растворено во 20 мл топла вода и добро измешајте.
4. Поделете го кремот на два еднакви делови.
Темен фил- додадете го стопеното црно чоколадо на половина од кремот, доведете до вриење и измешајте со жицата уште 2-3 минути. Извадете од оган и матете уште една минута со миксер. Оставете да се излади на собна температура. Разматете 125 мл павлака, додадете ја кај изладената крема, додадете рум и соединете со миксер.
Светол фил- се додава растопеното бело чоколадо во другата половина од кремот, донесете го до вриење и мешајте со жицата уште 2-3 минути. Извадете од оган и матете уште една минута со миксер. Оставете да се излади на собна температура. Разматете 50 мл павлака и додадете ја на изладениот крем, додајте кисела павлака и соединете со миксер
5. Филување- на две кори со помош на шприц нанесете од светлиот фил, а на една кора од темниот фил
ставете ги една врз друга и декорирајте рустично со остатокот на фил
Ова е мала доза, мала тортичка, одма препорака за подготовка на дупла доза, на оваа исклучително вкусна торта
Лиценца: Сите права се задржани
Ovoj recept e star
I ne treba da bide tuka objaven, tuku da bide vraten vo izgubenite
Toj veke si bese uredno objaven, no e vo izgubenite moi recepti
Decccckiiiiii se citame Li?
Povlecete go od tuka i postavete go na pravoto mesto
Поставете го рецептов на право место
Овој не е нов рецепт, кој чекал објава.
Еден од многуте (900)мои изгубени рецепти е.
Вака не е во ред
Мене ме водат овде со два профила.На тој гледам се вратиле неколку рецепти од многуте мои изгубени.
Osven ako ne go procitaat komentarot i da reagiraat
https://moirecepti.mk/post/terrine-%d1%84%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%86%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b0%d1%82-%d1%81%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7
Rabotive ne ni odat kako treba
Nudev i pomos, da se spasi barem nesto, pisuvav vo 2 mesec 2020 godina, Celi 2,3 meseci od izgubenite recepti... I denje i noke
Taka ni pisaa na meil timot, vie pisuvajte, nie ke gi vratime receptite.
No nisto, nisto... Golem razocaruvanje
Mojot trud padna vo voda, a veruvam i na mnogu drugi clenki
Сега не знам што е работата со реакцијава со Надица, јас гледам нов јубилеј и убава торта, па се прашувам дали е време за честитки?
Ovoj bese moj 700 recept
Jas Klara Isprativ 500 recepti, tolku najdov od arhiva, od sajtovi...
Bidejki Dr 400 sum gi rabotela po momentalna intuicija i odma sum gi prakala, ne sum si gi zacuvala vo moja arhiva.
A uspeaa da Mi vratat Samo 78?????
Кате, јас пратив прво уште тогаш 100на. Нешто се ставаше првиот пат. Следниот пат пратив 100на пак. Се договоривме да не им ги праќам пишувани на директно на мејл, ами копирано во ворд документ. Претив уште скоро 200. Потоа по месеци пишав на месинџер да прашам како оди и оти не се полнат бројките на рецептите. Од тогаш комплетен игнор имам.
Сепак тие одлучуваат шо и како ќе прават, но лично на толкава активност ове мене ми е навредливо однесувањето да ме читаат и да ме игнорираат. Сум изгубила додатно време и очи вадење да вратиме рецепти како се договоривме, па и мака со кичмата плус седната над лап топ и да, ме навредува игнорирањето на крај