22
апр
2012
Ќебапчиња од леб
Лебот се ситни на мали парчиња. Потоа се става во длабок сад и во него се додаваат останатите состојки. Смесата треба да биде со густина за да може да се прават топчиња или ќебапчиња.
Одкако ќе се подготви се валка во изматена белка со вилушка и во презла.
Се пржи во загреано масло.
Одкако ќе се извадат се ставаат во чинија обложена со хартија(салфетка) за да впие вишокот од масло.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
ја барам барам месо ама немаааа
одлични се
супер идеа :)
- ова за неколку дена им е?
- не, само за вечер :) :) :) :)
Kolku bea slatki, se rastaziv :((