1. Компирите се варат и се пасираат.
2. Во нив се додаваат јајцата, брашното. пецивото и вегетата.
3. Се формираат ќебапите. Се брбелаат првин во брашно, па во јајце и на крај во презла. Се пржат во врело масло.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани