26
окт
2013
Њоки од тиква со ароматизиран путер
Од состојките за њоки замесете го тестото.
Земајте мали парчиња од тестото и со раце развлечете ги како грисини.
Потоа исечете ги на мали парчиња.
Вака направените њоки ставете ги да се варат во поголема количина солена зовриена вода.
Њоките се готови кога ќе излезат на површината на водата.
Во тава на оган ставете го путерот и ливчињата жалфија.
Оставете путерот да се стопи и малку да поврие со жалфијата, а потоа додајте ги сварените њоки.
Додајте ги павлаката, пармезанот и малку бибер и убаво измешајте.
Извадете ги листовите жалфија и послужете ги топли.
Лиценца: Сите права се задржани
Koga bi sakala da mi kazes kako gi napravi rezovite na njokite (gledam na prvata dopolnitelna slika)? :)