Уште апарат за крофни немав во „покујнината“....Е па сега го имам...Жива среќна одма се ставив во работа и излезе вкусотијава, па се правеше пак и тоа дупла доза...
Мислам дека уште мноогу рецепти ќе излезат зошто варијации може да се прават безброј...А крофничките вкуууусни, вкусни...нема пржење, масло...

Подготовка
1. Јајцата заедно со шеќерите се матат колку да се соединат.
2. Се додаваат свинската маст и јогуртот.
3. Брашното и пецивото ги спојуваме па ги додаваме кон течната смеса. Матиме со миксер до соединување.
4. Апаратот за крофни може и да ни се загрева додека да ја правиме смесата. Во загреаниот апарат ставаме од смесата затвораме и печеме 3-4 минути.

Забелешка
Печењето на крофничките зависи од апаратот или какви вие ги сакате. Ако сакате покрцкава коричка печете ги подолго.
Од смесата во апаратот истураме со шприц или смесата ја ставаме во кеса на која и правиме мал отвор од кој ќе истекува. Многу брзо ги полниме калапчињата за крофнички за да не ни се запечат многу од долу. Затвораме и чекаме додека да се испечат.
Комбинирајте ги со шеќер во прав, чоколаден прелив, карамел крем или по вкус...

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани