Питата е превкусна и преубаво мириса. Најдобрата до сега која сум ја направила од овој вид на солени кексови, многу е ровка. Подготовката е преедноставна, време ќе изгубите само во сецкањето. Аромата на сланината, измешана со кромидот и спанаќот е заносна, не ќе можете да застаните да јадите.

Подготовка

Прво изрендајте ги тиквичките, посолете ги и оставете ги да пуштат вода. Убаво е ова да го направите барем 1 час претходно за да се ослободи повеќе вода. Исцедете ги тиквичките и додадете ги сите состојки и убаво измешајте.
Истурете ја смесата во подмачкано тавче или куглов и ставете да се печи на 180 степени околу 1 час.
После печење, оставете ја 20тина минути па потоа послужете. Питата е прекрасна и кога е ладна.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови