Сочен, мирисен, вкусен колач, одличен со шоља кафе.

Подготовка

1. Во длабок сад ги ставаме сите суви состојки, промешуваме до соединување.
2. Потоа ги додаваме останатите наведени состојки, соединуваме до хомогенизирање кратко со миксер (може и со рачна маталка).
3. Смесата ја префрламе во тавче број 26 (намрсено и набрашнето).
4. Колачот го ставаме да се пече во загреана рерна на 170 степени, проверуваме со чачкалица (јас печев околу 40-45 минути).
5. Испечениот колач одозгора го премачкуваме со мармалад и ставаме лешници. Нека олади потполно колачот, па сечеме парчиња и послужуваме.

На здравје!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани