23
ное
2013
Чоколадна торта потопена во чоколадно млеко
Кора
- Ги мешаме сите состојки и печеме 2 кори на 180 степени околу 15 мин, изладените кори ги пресечуваме уште на половина така да добиеме 4 кори
Фил 1
- Слатката павлака и чоколадото ги топиме на ниска температура се додека не се растопи чоколадото, оставаме да се излади и со миксер мешаме да добиеме густ крем
Фил 2
- Слатката павлака ја изработуваме со миксер
филување
- Филуваме кора, фил 1, кора, фил 2, кора, фил 1, кора, фил 1
- Од горе преливаме со чоколадната глазура - топиме чоколадото со зејтин
Лиценца: Сите права се задржани
Jas kako cestitka ke te pocastam od mojata, ista e ja pravev za posledniot rodenden na kerkami , samo jas pravev i treta kora so orevi i vo filot so pavlakata dodadov seckanao cokolado. Mnogu e vkusna jas odamana si ja prvam i nikogas ne ni e dosta od nea. Cestitki!
Cestitki!