Класичен ручек, обогатен со додатоци од зеленчук во пресрет на актуелната тема.
Копаните се варат.
Ситно сечканиот кромид и пиперка се запржуваат на масло, потоа се додава оризот
кратко да запржи и мешавината зеленчук.
Се додава црвениот пипер и се налева водата во која се вареле копаните.
Потоа се додаваат зачините и се редат копаните, па исклучува ринглата.
Тавата се пренесува во загреана рерна од 220С и се печи додека испари течноста.