Испечати

Брза чоко торта со мармалад

Брза чоко торта со мармалад

Состојки

  • Пандишпан
  • 1 коцка маргарин
  • 5 жолчки
  • 300 гр шеќер
  • 300 гр брашно
  • 300 мл млеко
  • 1 пакетче ванилин шеќер
  • 1 пакетче прашок за печиво
  • 4 лажички какао
  • За премачкување
  • 5 лажици мармалад од кајсија
  • За шлаг
  • 5 белки
  • 200 гр шеќер

Подготовка

1. Го матиме маргаринот, со шеќерот и жолчките. Потоа ги додаваме останатите состојки и матиме додека се соедини смесата.
2. Го печеме пандишпанот 20 мин на 180 степени, потоа оставаме кратко да се олади.
3.Премачкуваме со мармалад, па најгоре ставаме од снегот од белки.
Допекуваме уште 10 минути.