Подготовка
1. Палачинките се прават по овој рецепт
2. Во тавче на оган се става шеќерот да се растопи, откако ќе се карамелизира му се додава бананата исечена на кругови.
3. Во тавчето се додава и водата и внимателно се промешува за да се раствори во водата растопениот шеќер.
4. Кога течноста ќе се редуцира се подредуваат и палачинките завиткани на триаголник во кој што е распеделено белото чоколадо.
5. Палачинките се вртат од едната, па од другата страна и се додава алхохолот кој што се пали.
- Ако е потребно може да се додаде уште малку вода, но треба да се внимава да не се претера зато што ако е многу водата алхохолот нема да можи да се запали.