1. Се миксира секоја состојка при додавањето се до брашното. Кога ќе се додаде брашното се меси и се замотува во прозирна фолија и се става 30мин во фрижидер.
2. Потоа се зема малку тесто величина колку орев се увалкуваат во кафеав шеќер и се става врз плех со хартија. Се прави длабнатина со рачката од дрвена лажица и се печат колачите на 180С-10мин.
3. Кога ќе оладат се полнат празнините со мармалад.

На здравје!!!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани